Feed RssAug 21 2017

Glashusen utsedd till veckans business i businesspodden v. 34

category: glashusen author:

Glashusen.se var ett av tre företag som presenterades i  businesspodden  v 34 2017 och blev av lyssnarna utsedd till ”veckans business” efter att ha varit pitchad som en av tre affärsideér.

Glashusen.se är utbudsmässigt en av de största aktörerna på marknaden när det gäller växthus och uterum och man kan välja växthus i glas eller polykarbonat. Fyr- eller sexkantiga modeller. Väggväxthus eller tunnelväxthus i en mängd olika storlekar från ett flertal olika tillverkare.

Glashusen.se har sin bas i Vretstorp i Örebro län och har ett par visningsväxthus på baksidan av Magiska Teatern i Vretstorp samt visningsträdgårdar bland tidigare kunder runtom i Sverige.

Businesspodden är en av Sveriges största poddar inom företagande och utser varje vecka ”veckans business” som är den affärside som flest av lyssnarna röstar på under veckan.

Därför är det extra roligt att mitt företag glashusen ab v 34 2017

Du lyssnar på avsnittet genom att söka upp businesspodden avsnitt nr 131 som gästades av Lars Wingefors i valfri podd-app eller lyssna direkt i webbläsaren t.ex. här.


Maj 19 2017

Träffa oss vid Karlslunds trädgårdsdag, Örebro 21/5

category: glashusen author:

Glashusen deltar som utställare vid Karlslunds trädgårdsdag i Örebro 21/5 2017 kl. 11-16.

Vi finns på plats och delar ut kataloger och informationsmaterial och svarar på frågor om växthusen på glashusen.se samt säljer växthustillbehör på plats.

 


Apr 10 2017

Ny modell i växthusbutiken

category: glashusen author:

Hoppas att ni inte har missat 2017 års allla växthusnyheter.

Nu har vi ytterligare ett växthus från nordiska hobbydrivhus till försäljning i butiken. Det är ingen produktnyhet utan har funnits på deras hemmamarknad i Danmark även tidigare och nu erbjuder vi det även i Sverige för den som vill ha ett funktionellt och användbart växthus till ett mycket förmånligt pris.  Växthus modell Basic är lite lägre än de mer exklusiva växthusen men med 219 cm taknockshöjd vid användande av den tillhörande sockeln räcker det gott till för den som vill ha ett växthus för odling.

Trots det låga priset får man nytta av den  snillrika konstruktionen på växthusen från nordiska hobbydrivhus och även modell basic har flera fördelar jämfört även med konkurrenternas dyrare modeller.
Växthuset monteras t.ex. med rostfria stålbultar som är väsentligt starkare än aluminiumbultar som vanligtvis används vid montering.
Växthuset kommer med 4 eller 6 mm polykarbonat eller 4 mm härdat glas som fästs med silikon (inkluderat i priset) och svarta plastlister vilket blir både stabilt och snyggt.
Beställ ditt växthus här>>

Mar 28 2017

Underifrånmatade komposten Embla kitchen nu äntligen till försäljning igen

category: glashusen,Inspiration author:

Efter lång väntan finns nu den underifrånmatade komposten embla kitchen äntligen till försäljning igen.

Anledningen till att den inte funnits tillgänglig på marknaden är att patentet har bytt ägare och de nya ägarna i samband med det, dels gjort några förbättringar och kan nu leverera en ännu mer funktionell och robost underifrånmatad kompost.

Priset är fortfarande detsamma 6450kr + exp. avg. 95kr

Beställ nu för leverans i slutet av april 2017.

 

Embla kitchen är godkänd för kompostering av hushållsavfall i tätbebyggda områden.
Det är en prisbelönt luktfri året-runt-kompost som passar perfekt till villan eller fritidshuset.
Med sin geniala inmatningsfunktion så trycks avfallet in underifrån så att nedbrytningsprocessen kan påbörjas omedelbart och den färdiga jorden kan sedan hämtas efterhand från det övre skiktet och användas som näringstillförsel och jordförbättring i rabatter eller växthus. Du slipper störa den pågående processen genom att gräva dig förbi kompostlagren.

Mask har enkel åtkomst till komposten från marken, vilket gör att man inte behöver tillsätta maskar eller andra organismer utan de kommer självmant att söka sig till komposten allteftersom organiskt avfall matas in. Samtidigt som nätet i botten skyddar mot gnagare.

 


Mar 10 2017

Växthusrengöring

category: årstider,glashusen author:

Inför årets växthussäsong bör växthuset tvättas invändigt för att få bort eventuella alger skadedjur och svampangrepp.

Använd något biologiskt nedbrytbart rengöringsmedel så inte växterna tar skada.

Vitavia växthusrengöring användes med fördel för rengöring av växthuset höst och vår inför årets odlingssäsong.

Den är effektiv och tar samtidigt bort oönskade mikroorganismer på ett skonskamt sätt, utan att skada dina plantor.

 

Vitavias rengöring innehåller inte blekmedel, fosfor, klor eller liknande.

Den är biologiskt nedbrytbar och eventuella rester omvandlas till vatten och koldioxid.


Mar 09 2017

Stormgaranti växthus

category: glashusen,stormgaranti author:

Våra premiumväxthus tillhör de mest stabila och hållfasta på marknaden. Därför omfattas modellerna
Zeus och Poseidon från Vitavia
Lusthus Deluxe och Royale från Nordiska hobbydrivhus
Växthus Deluxe och Royale från Nordiska hobbydrivhus
och
Tor Oden och Brage från Volya av vår stormgaranti.

10 års stormgaranti
Full stormgaranti i 10 år. Gäller upp till vindhastigheter av 32,6 m/s (den övre gränsen för svår storm).

Gäller beställningar som läggs från mars 2017 och tillsvidare.

 

 


Mar 08 2017

glashusen.se – Vad vi gör

category: glashusen author:

Sedan 2014 driver Jakob Svensson Glashusen AB med nätbutiken GLASHUSEN.SE

Vårt koncept är att erbjuda dig som kund möjlighet att välja bland ett stort utbud av växthus från kvalitetstillverkare som Vitavia, Nordiska Hobbydrivhus och Volya. Växthusen är utvecklade för nordiska förhållanden och säljs till mycket konkurrenskraftiga priser.
Du väljer ditt växthus från vår hemsida eller vår katalog och gör din beställning. Vi ordnar sedan med leverans direkt hem till dig.

Kontakta oss om du vill besöka vårt showroom i Vretstorp i Hallsbergs kommun alldeles invid E20 mitt emellan Stockholm och Göteborg, där vi för närvarande har modellen Deluxe i sexkantigt och fyrkantigt utförande uppmonterade.
Vi har också visningsväxthus i trädgårdar i andra delar av landet, t.ex. Örebro och Uppsala.

På Glashusen.se hittar du också växthustillbehör som automatiska fönsteröppnare, automatisk bevattning, hyllor och bord med mera. Tillbehör från Vitavia passar även till växthusen från Nordiska Hobbyväxthus. Kontaka oss för aktuellt sortiment eller se glashusen.se


Mar 02 2017

Volya

category: glashusen author:

Växthustillverkaren Volya är ett i europa välkänt ryskt företag som producerar ett brett sortiment av växthus.
Volya grundades 1993 i staden Dubna, Moskva-regionen.
Produkterna har blivit mycket populära för sin design som både är vacker och robust och på så sätt är tåligt både för vind och stora snömängder.

Volya tillverkar bl.a. de stormsäkra stålväxthusen Tor, Oden och Brage.

Mar 01 2017

Glashusen.se – Vår historia

category: glashusen,Inspiration author:

Bakgrunden till grundandet av växthusbutiken glashusen.se kommer sig av ett hängivet odlingsintresse och sökandet efter prisvärda kvalitetsväxthus till den svenska marknaden.
Jakob Svensson som grundat växthusbutiken glashusen.se har själv ett stort odlingsintresse och hade tidigare beställt ett sexkantigt växthus från den dåvarande svenska återförsäljaren för nordiska hobbydrivhus.
När han flyttade med sin familj till ett hus utanför Örebro ville han naturligtvis beställa ett likadant växthus till den trädgården. Han återfann webbsidan för beställning, men det gick då inte att beställa växthusen i Sverige och återförsäljarna var överhuvudtaget mycket svåra att få tag på. Det visade sig att de skulle avveckla denna verksamhet i Sverige. Eftersom Jakob var så nöjd med den modell som han köpt några år tidigare ville han naturligtvis ha den även i den nya trädgården och framförallt ge andra möjlighet att ta del av detta idealiska lustväxthus.
Efter några samtal med återförsäljarna och ett besök hos konstruktören Brian i Danmark tog Jakob över försäljningen i Sverige av modellerna från Nordiska hobbydrivhus och växthusbutiken glashusen.se grundades under slutet av år 2014.

För att bredda sortimentet och tillgodose alla önskemål om varianter av stil och prisklass började man sedan även sälja växthus från anrika tillverkaren Vitavia samt stormsäkra rysktillverkade stålväxthus från Volya och glashusen.se är nu en av Sveriges största växthusbutiker med avseende på utbud och tillahandahåller nu ett tjugotal olika modeller varav de flesta finns i en handfull olika storlekar. Alltifrån väggväxthus, fristående fyrkantiga och t-formade växthus samt de exklusiva sexkantiga lusthusen som var grunden till hur allting började.

växthus

Sexkantiga royale från Nordiska Hobbydrivhus på glashusen.se


Feb 28 2017

Utställning av Vitavia växthus på mässan Nordiska Trädgårdar 6-9 april

category: Växthustips author:

Funderar du på att köpa ett vitavia-växthus?
På trädgårdsmässan Nordiska trädgårdar kan du se några vitavia växthus utställda.
Det är modellerna Freya, Cassandra 9900 och Diana som man kan titta på där då Sverigedistributören Berg och Nycander visar upp dessa i sin monter.
Även om du funderar på att köpa något annat växthus från Vitavia kan du ha nytta av att besöka mässan då man får en bra uppfattning om konstruktionen även på övriga vitavia-växthus.

Vill du se några av växthusen från Nordiska Hobbydrivhus, t.ex. Sex- eller fyrkantiga växthus kan du kontakta oss för att titta i vårt permanenta showrum på bakgården av Magiska Teatern i Vretstorp.